4 oktober: Webinar “de vergeten parasieten”

Op 4 oktober organiseren we in samenwerking met Elanco een webinar over “de vergeten parasieten” met als sprekers Rolf Nijsse (dierenarts/docent Infectieziekten en Immunologie, werkzaam bij de afdeling Klinische Infectiologie) en Anita van Steijn (Account Manager Pet Health).

De opwarming van de aarde, het importeren van honden uit gebieden waar andere parasieten voorkomen, het voeren van rauw vlees, dat zijn allemaal alarmbellen om in de praktijk beter naar parasitaire infecties bij honden en katten te kijken. Bij veel eigenaren groeit echter het idee dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen en dat antiparasitaire behandelingen alleen maar slecht zijn voor het dier en het milieu en als enig doel hebben: geld verdienen voor de praktijk en de farmaceutische industrie. Met een beetje knoflook kom je ook een heel eind want de hond krijgt dat al jaren en ik zie nooit wormen.

Aan de balie kom je natuurlijk al dit soort ideeën tegen en verwacht een eigenaar misschien de “one size fits all” oplossing. Die bestaat natuurlijk niet, maar meedenken wel. Daarvoor is er bijvoorbeeld het ontwormingsdiagram van ESCCAP, maar wat houdt dan precies vaker dan 4 keer in en hoe zou je dat kunnen duiden?

In deze webinar zullen diverse parasieten en adviezen de revue passeren. Natuurlijk met de mogelijkheid tot het stellen van vragen, dus het wordt vast en zeker een leerzame en interactieve avond.

Aansluitend aan de presentatie van Dr. Rolf Nijsse zal Anita van Steijn van Elanco hun modulaire communicatie trainingen aan jullie introduceren, die je op een later tijdstip met je Elanco accountmanager kunt inplannen op de locatie van je eigen praktijk. Er zit zoveel kennis in de dierenartsenpraktijk, maar krijg je ook altijd de kans om die kennis met je klant te delen? Maak kennis met deze training en leer klanten aan jouw kant te krijgen en maatwerk advies te geven.

Dit webinar is uitsluitend voor Vedias-leden. 

Tijdstip: 20:00-21:30 

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven

Lees jij het laatste, veterinaire nieuws als eerst? Vedias weet wat belangrijk is voor jou.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat jou aangaat.

Schrijf je in voor de Parapost

Schrijf je in voor de Parapost

Vedias thumbnail favicon

Ontvang onze maandelijkse, digitale nieuwsbrief.

Inloggen voor leden van
Vedias