Goed nieuws!

Beste collega’s. Hierbij laat de cao commissie van Vedias jullie weten dat er vandaag, 09 januari 2024 een cao is afgesloten!

De leden van de vakbonden hebben met grote meerderheid – bijna 84% van de FNV en 100% van de CNV leden vóór het cao-eindbod van BPW hebben gestemd. Hiermee hebben we dus, wat de vakbonden betreft, een nieuwe cao. De afspraken die zijn gemaakt gelden voor de komende 3 jaar.

Dit betekend niet dat we stil gaan zitten de komende jaren. We zullen zeker gaan kijken wat er nog nodig is om onze arbeidsvoorwaarden zo toekomstbestendig mogelijk te maken. Voor nu in ieder geval een mooie opsteker voor het begin van 2024.

De cao teksten kunnen nu naar de eindfase. Vedias leden zullen per mail op de hoogte worden gehouden over het verdere verloop.

Evidensia werknemers: voor jullie is het van belang dat er in je arbeidscontract staat dat “op jouw arbeidsovereenkomst de cao-veterinaire sector van toepassing is verklaard”. Als dat erin staat zijn en blijven de (toekomstige-) afspraken uit de cao gewoon gelden! Je hebt dus als werknemers van Evidensia straks gewoon óók recht op o.a. de 8% of €300,- loonsverhoging per 01-01-2024, mits dus de cao van toepassing is verklaard op jouw individuele arbeidsovereenkomst.

Let op: als je werkgever je na 1 januari een nieuwe arbeidsovereenkomst voorlegt dan kan bovenstaande passage geschrapt zijn. Heb je hulp of advies nodig sluit je aan bij een van de vakbonden. Karel Nugteren en Bernard van Iren zullen jullie helpen waar zij kunnen.

www.fnv.nl/…/zakelijke…/cao-dierenartspraktijken
www.cnv.nl/lid-worden/

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven

Lees jij het laatste, veterinaire nieuws als eerst? Vedias weet wat belangrijk is voor jou.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat jou aangaat.

Schrijf je in voor de Parapost

Schrijf je in voor de Parapost

Vedias thumbnail favicon

Ontvang onze maandelijkse, digitale nieuwsbrief.

Inloggen voor leden van
Vedias