Eindelijk is dodelijke kattenziekte FIP via een studie te genezen in Nederland

In de zomer van 2023 startte AniCura in samenwerking met de Universiteit Utrecht met de studie naar een nieuw medicijn tegen FIP voor de Nederlandse markt. Sindsdien zijn al ruim 150 katten succesvol behandeld en daadwerkelijk genezen

In de zomer van 2023 startte AniCura in samenwerking met de Universiteit Utrecht met de studie naar een nieuw medicijn tegen FIP voor de Nederlandse markt. Sindsdien zijn al ruim 150 katten succesvol behandeld en daadwerkelijk genezen. Drs. Marieke Knies, dierenarts bij AniCura Haaglanden en toegelegd op kattengeneeskunde, leidt het onderzoek naar de nieuwe FIP medicatie. 

FIP is een ernstige ziekte bij katten die wordt veroorzaakt door een coronavirus. Tot voor kort stierven katten altijd aan deze ziekte. Al langer werd gesproken over een veelbelovend medicijn, maar tot op heden was het niet legaal in Nederland verkrijgbaar. 

De behandeling van FIP in Nederland zit nog steeds in de studiefase. De afgelopen maanden is het behandelprotocol verder geperfectioneerd. Dit heeft ertoe geleid dat katten vanaf nu overal in Nederland behandeld kunnen worden. Het stellen van de diagnose zal wel nog steeds bij één van de studie-locaties, oa bij AniCura Haaglanden plaatsvinden. Het medicijn is beschikbaar voor katten die meedoen aan de FIP-studie, hiervoor moeten mensen zich aanmelden bij een van de de studiecentra.

Op dit moment wordt deze medicatie alleen ingezet bij katten met FIP die participeren in de door de UKG opgezette FIP-studie, in samenwerking tussen AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Haaglanden en Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem.

Lees meer op LinkedIn.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven

Lees jij het laatste, veterinaire nieuws als eerst? Vedias weet wat belangrijk is voor jou.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat jou aangaat.

Schrijf je in voor de Parapost

Schrijf je in voor de Parapost

Vedias thumbnail favicon

Ontvang onze maandelijkse, digitale nieuwsbrief.

Inloggen voor leden van
Vedias