Doe mee met de Juni Chipmaand en meld je actie aan!

Ook dit jaar organiseert het LICG de juni Chipmaand om het chippen en de registratie van huisdieren onder de aandacht te brengen. Voor honden is dit verplicht.

Ook dit jaar organiseert het LICG de juni Chipmaand om het chippen en de registratie van huisdieren onder de aandacht te brengen. Voor honden is dit verplicht. Maar uit de vele vragen die het LICG hierover krijgt, blijkt dat er nog veel onduidelijkheid is over de regels. Voor katten is er nog geen chip- en registratieverplichting, maar de overheid is momenteel wel bezig om plannen hiervoor verder uit te werken. Jaarlijks raken veel katten vermist.

Veel dierenartspraktijken geven tijdens de Juni Chipmaand korting op het chippen of organiseren een leuke activiteit op locatie. Deze kunnen op de website voor professionals van het LICG aangemeld worden. Wij noemen deze actie dan op de website www.chipjedier.nl. Zo kunnen honden- en katteneigenaren gemakkelijk zoeken of er een dierenartsenpraktijk in de buurt is die mee doet aan de campagne. Hoe meer enthousiaste deelnemende praktijken, hoe meer mensen bekend worden met het belang van chippen en registreren van dieren. 

In onze webshop voor professionals kunnen gratis voorlichtingsfolders ‘Chip je dier’ besteld worden. Het LICG hoopt dit jaar weer op een grote deelname!

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven

Lees jij het laatste, veterinaire nieuws als eerst? Vedias weet wat belangrijk is voor jou.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat jou aangaat.

Schrijf je in voor de Parapost

Schrijf je in voor de Parapost

Vedias thumbnail favicon

Ontvang onze maandelijkse, digitale nieuwsbrief.

Inloggen voor leden van
Vedias