Webinar dinsdag 18 mei ‘Obesitas bij honden’ door Irene Feenstra-de Jonge

Obesitas is een welvaartsziekte die zowel bij de mens als de hond steeds vaker voorkomt. Het is voor eigenaren van honden vaak erg lastig om hun hond af te laten vallen, zeker als ook nog een andere beperking een rol speelt.

Denk daarbij aan artrose, benchrust na een operatie en bijvoorbeeld ouderdom. Als de hond ouder wordt krijgt hij minder spieren en minder spierkracht. We noemen dit ook wel sarcopenie. De combinatie van sarcopenie met obesitas zien we veel. De hond beweegt minder, kan minder , maar eet nog wel lekker en krijgt voor de troost dan ook nog wat extra’s. Dan gaat het snel de verkeerde kant op. In deze lezing geef ik uitleg over obesitas en wat het doet met het lichaam van de hond, wat het doet icm met sarcopenie en wat wij met de dierfysiotherapie doen om deze patienten zo gezond, sterk en slank mogelijk te krijgen.

Dierenfysiotherapeut Irene Feenstra-de Jonge introductie

Irene Feenstra- de Jonge is dierenfysiotherapeut en medepraktijkeigenaar van Fysiotherapie en Hydrotherapie Centrum voor Dieren in Amsterdam. In 2001 studeerde zij af als humaan fysiotherapeut en in 2003 als dierenfysiotherapeut.
Sinds de start van de praktijk in 2010 is deze uitgegroeid tot een bloeiende onderneming waar een professioneel team van dierenfysiotherapeuten werkzaam is.
In de afgelopen jaren heeft zij veel ervaring opgebouwd met het revalideren van honden na een operatie, het behandelen van honden met artrose, aangeboren (gewrichts)afwijkingen, neurologische aandoeningen, obesitas en ouderdomsverschijnselen.
In haar lezingen deelt zij haar kennis en ervaring als dierenfysiotherapeut vol enthousiasme en vult theorie aan met verhalen uit de praktijk.

Datum en tijd: dinsdag 18 mei van 20:00 tot 21:00 via Teams


INSCHRIJVING IS GESLOTEN!

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven

Lees jij het laatste, veterinaire nieuws als eerst? Vedias weet wat belangrijk is voor jou.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat jou aangaat.

Schrijf je in voor de Parapost

Schrijf je in voor de Parapost

Vedias thumbnail favicon

Ontvang onze maandelijkse, digitale nieuwsbrief.

Inloggen voor leden van
Vedias