Stralingscursus voor de paraveterinair dierenartsassistent (gaat niet door)

Update 22 oktober: Helaas kunnen de georganiseerde dagen in verband met de verscherpte maatregels met betrekking tot het Covid virus niet doorgaan.

Update 22 oktober:

Helaas kunnen de georganiseerde dagen in verband met de verscherpte maatregels met betrekking tot het Covid virus niet doorgaan. Omdat het onbekend is tot hoelang dit gaat duren, hebben we besloten om iedereen die betaald heeft zijn bedrag terug te storten.

De nascholing over Stralingshygiëne zal tot nader order worden uitgesteld. Zodra het mogelijk is zullen we de dag alsnog organiseren.

Radcon-logo-PNG-1-768x515

Straling Cursus

Vind jij radiologie ook zo leuk en wil je meer leren over het maken van röntgenfoto’s? Of ben je praktijkmanager en ondersteun je de dierenarts met het röntgendossier? In de cursus straling voor paraveterinairen leer je meer over het veilig gebruik van röntgenstraling en hoe je de praktijk kunt helpen te voldoen aan wet- en regelgeving.

Vedias organiseert in samenwerking met Radcon Stralingsbescherming een nascholingsdag speciaal voor jullie in DierenPark Amersfoort. Let op: alleen voor afgestudeerde paraveterinairen!

Omdat we vanwege de Corona maar maximaal 70 deelnemers kunnen toelaten, wordt de dag tweemaal aangeboden. Inschrijven kan niet meer.

logo dierenparkamersfoort

Een stralingsbeschermingsdeskundige uit de praktijk geeft je uitleg over hoe röntgenstraling gemaakt wordt en hoe je dit juist, maar vooral veilig, in de praktijk kunt gebruiken. Daarna nemen een veterinair radioloog en een docent van de faculteit Diergeneeskunde Utrecht je mee in het maken van de goede opnames van kleine huisdieren waarbij de verschillende opnametechnieken (opnamerichtingen en instellingen) worden uitgelegd.
Natuurlijk mag een praatje door de dierenarts van het DierenPark niet ontbreken. Wat hij precies gaat vertellen houden we nog even geheim, maar het wordt zeker interessant! Bij de cursus zit ook een lunch en rondleiding inclusief kijkje achter de schermen in het park inbegrepen.

Wanneer? Zaterdag 3 oktober (=vol!) en 7 november 2020 (=vol).
Hoe laat? 9.15 uur (inloop), 9.30 uur start – 14.30 uur
Kosten? €25,00 voor Vedias leden en € 55,00 voor niet-leden. Let op: voor de cursusdag op 3 oktober moeten de kosten voor deze dag (en eventueel het lidmaatschap indien je net lid bent geworden) vóór 30 september betaald zijn!
Aanmelden? Als lid van Vedias krijg je € 30,00 korting op de cursusprijs. Je kan je niet meer inschrijven voor deze cursus. Ben je nog geen lid, maar wil je lid worden meld je dan eerst aan via het inschrijfformulier voor lidmaatschap. Wil je geen lid worden van Vedias, meld je dan aan via de website van Radcon.

Over de lesgevers:

Stefan Willemsen is stralingsbeschermingsdeskundige bij Radcon Stralingsbescherming en begeleidt veel dierenklinieken in Nederland. Hij zorgt dat de praktijk voldoet aan wet- en regelgeving op het gebied van stralingsbescherming, traint medewerkers en houdt zich bezig met vergunningen en het verbeteren van het veilig gebruik van röntgen in de praktijk. In de eerste Vedias Beroepsinfo van 2020 heeft hij een stuk over gebruik van röntgen in de veterinaire praktijk geschreven.

Anke Wassink is docent op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en geeft cursussen in onder andere radiologie en opnametechnieken. Daarnaast doet ze onderzoek in de veterinaire diagnostische beeldvorming en is net als Stefan stralingsbeschermingsdeskundige.

Leonie van Bruggen is docent en Europees erkend specialist in de veterinaire diagnostische beeldvorming. Dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het werken in de patiëntenzorg, het verzorgen van onderwijs en het doen van onderzoek. Aandachtsveld van haar onderzoek is de rol van de diagnostische beeldvorming in de forensische diergeneeskunde. Zij heeft veel ervaring met scholing van paraveterinairen en dierenartsassistenten.

Willem-jan Kitslaar is dierenarts in DierenPark Amersfoort. Hij is toezichthoudend medewerker stralingsbescherming en zorgt ervoor dat alle röntgenfoto’s in het park veilig worden gemaakt. Hij is regelmatig te zien als spreker en werkt voor verschillende dierentuinen en dierenklinieken.

INSCHRIJVING IS GESLOTEN!

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven

Lees jij het laatste, veterinaire nieuws als eerst? Vedias weet wat belangrijk is voor jou.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat jou aangaat.

Schrijf je in voor de Parapost

Schrijf je in voor de Parapost

Vedias thumbnail favicon

Ontvang onze maandelijkse, digitale nieuwsbrief.

Inloggen voor leden van
Vedias