Caring Vets: crowdfundingsactie onbedwelmde slacht

Bericht namens het Caring Vets bestuur: Nú je steun gevraagd in onze strijd tegen de onbedwelmde slacht!

Op 10 september heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie een uitspraak van Advocaat-Generaal Hogan ontvangen dat het Belgische verbod op onbedwelmde slacht mogelijk in strijd zou zijn met vrijheid van religie, zie het artikel van Eurogroup for Animals

Dierenartsen zijn het er over eens dat onbedwelmde slacht zeer ernstig dierenleed veroorzaakt, de standpunten van Caring Vets, KNMVD en FVE laten daar geen twijfel over bestaan. Er zijn al manieren om dieren te verdoven, die niet in strijd zijn met religieuze eisen en die ook al gebruikt worden (reversibel, bijvoorbeeld elektrisch) en er is inmiddels een verbod op onbedwelmde slacht in vijf lidstaten (Denemarken, Zweden, Finland, België en Slovenië). Het huidige verbod in België dreigt echter onwettig te worden als het Europese Hof het advies van de Advocaat-Generaal in december opvolgt met als gevolg dat een verbod in alle EU-landen onmogelijk wordt.

Samen met de overige leden van Eurogroup for Animals willen we proberen het Hof te beïnvloeden door te laten zien dat de publieke opinie zich verzet tegen deze ernstige aantasting van het dierenwelzijn. Caring Vets heeft zich verbonden om een bijdrage van €6400 te doneren voor opinie onderzoek dat volgende week in 24 Europese landen uitgevoerd zal worden. De resultaten hiervan worden samen met onafhankelijk juridisch onderzoek aangeboden aan het Hof om te voorkomen dat dit voor dierenwelzijn desastreuze advies overgenomen wordt. Echter als organisatie zonder eigen middelen willen we je vragen ons te helpen dit bedrag bij elkaar te brengen om deze enorme bedreiging voor dieren af te wenden.

Dierenartsen en andere dierenliefhebbers, help ons om op dit cruciale moment voor de dieren op te komen, ga naar de Caring Vets website en draag een steentje bij!

Alle donaties helpen en delen van de Crowdfunding pagina wordt zeer op prijs gesteld!
Dankjewel voor jullie hulp!

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven

Lees jij het laatste, veterinaire nieuws als eerst? Vedias weet wat belangrijk is voor jou.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles wat jou aangaat.

Schrijf je in voor de Parapost

Schrijf je in voor de Parapost

Vedias thumbnail favicon

Ontvang onze maandelijkse, digitale nieuwsbrief.

Inloggen voor leden van
Vedias